emci.nl

Beleef het Amsterdam Light Festival 2020 per boot

Geplaatst op

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks festival in Amsterdam in de maanden november, december en januari. Verschillende kunstenaars vanuit de hele wereld stellen hun kunst door middel van lichtjes en lampjes tentoon. De leukste manier om dit festival mee te maken is per boot door de Amsterdamse grachten varen.

Wanneer moet ik er zijn?

Het Amsterdam Light Festival is een gratis winterfestival in Amsterdam. Het is een van de hoogtepunten van Amsterdam in de winter voor zowel de lokale bevolking als toeristen, hoewel de lokale bevolking het meest enthousiast is over dit festival. Dit jaar wordt het festival gehouden van 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020.

Waar moet ik zijn?

Het Amsterdam Light Festival speelt zich volledig af in het centrum van Amsterdam. Het watergedeelte is goed genoeg te zien als je fietst of wandelt langs de grachten van Amsterdam. Per boot is de ervaring echter nog veel leuker! De waterroute loopt langs de Herengracht, een van de meest bekende grachten van Amsterdam.

Welke artiesten zijn verantwoordelijk voor de kunst?

Er zijn verschillende artiersten verantwoordelijk voor het creëren van de kunst die wordt tentoongesteld. De bekendste artiesten zijn Ben Zamora, Har Hollands en Utskottet. Maar, zoals men gewend is bij het ALF, zijn er tientallen andere artiesten die hun kunststukjes mogen presenteren.

Hoe beleef ik het ALF het beste?

Om het Amsterdam Light Festival zo goed mogelijk te beleven, is het aan te raden om dit met een boot te doen. Via het water heb je het beste zicht en pak je alle hoogtepunten van de lichtroute mee. Je kunt het beste kiezen om een boot te huren bij een van de partners van het festival. Amsterdam Boat Events is een van de partners van het Amsterdam Light Festival. Zo weet je zeker dat je goede begeleiding hebt, met een overkapte boot die lekker warm is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden