emci.nl

Goede wandelschoenen kopen is key

Geplaatst op

Goede wandelschoenen kopen is echt key. Een paar goede schoenen kan het verschil maken tussen een heerlijke tocht en een pijnlijke beproeving. Begin met het kiezen van de juiste schoenen voor het terrein waar je meestal wandelt. Ga je vaak door de stad of over verharde paden? Dan zijn lichte wandelschoenen voldoende. Voor ruiger terrein heb je stevige, waterdichte schoenen nodig met goede grip.

Persoonlijke pasvorm

Het is belangrijk om niet alleen naar de schoen te kijken, maar ook naar je eigen voeten. Heb je een brede voet, hoge wreef of specifieke problemen zoals platvoeten? Laat je voeten opmeten in een gespecialiseerde winkel. Ze kunnen je helpen met het vinden van schoenen die perfect bij jouw voetvorm passen. Een goede pasvorm voorkomt blaren, pijn en ongemak tijdens het wandelen.

Waterdichtheid van de schoenen

Vergeet niet om aandacht te besteden aan het materiaal van de schoenen. Leer is duurzaam en vormt zich naar je voet, maar heeft onderhoud nodig. Synthetische materialen zijn vaak lichter en ademend, maar minder duurzaam. Overweeg ook de waterdichtheid van de schoenen. Natte voeten zijn funest voor je wandelplezier.

Modderige bospaadjes

Een ander cruciaal aspect is de zool van de schoen. Een goede zool biedt grip en stabiliteit. Let op het profiel: voor asfalt heb je minder profiel nodig dan voor modderige bospaadjes. De tussenzool is ook belangrijk, deze zorgt voor demping en comfort. Kies een schoen met voldoende demping, vooral als je lange afstanden wandelt of een zware rugzak draagt.

Essentieel om in te lopen

Wanneer je de juiste schoenen hebt gevonden, is het essentieel om ze in te lopen. Begin met korte wandelingen en bouw de afstand geleidelijk op. Dit geeft je voeten de tijd om aan de nieuwe schoenen te wennen en voorkomt pijnlijke verrassingen tijdens een lange tocht. Inlopen helpt ook om eventuele drukpunten op te sporen en op tijd te corrigeren.

Naadloze sokken 

Denk ook aan de sokken die je draagt. Goede wandelsokken kunnen net zo belangrijk zijn als de schoenen zelf. Kies voor naadloze sokken van vochtregulerend materiaal om blaren en zweetvoeten te voorkomen. Katoenen sokken zijn niet geschikt voor lange wandelingen, omdat ze vocht vasthouden en wrijving kunnen veroorzaken.

Onderhouden van je schoenen

Het onderhouden van je schoenen verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat ze in goede staat blijven. Maak je schoenen na elke wandeling schoon en laat ze op natuurlijke wijze drogen, uit de buurt van directe hittebronnen. Behandel leren schoenen regelmatig met een verzorgende crème of spray om het materiaal soepel te houden. Synthetische schoenen kun je met een vochtige doek afnemen. Lowa wandelschoenen heren maken het makkelijker om snel en veilig een heerlijke voetreis te maken. 

Gerelateerde berichten

De leukste hotspots voor een vakantie in Nederland.

Wanneer je op vakantie in Nederland bent wil je natuurlijk leuke hotspots bezoeken. Het is makkelijk met vervoer denk bijvoorbeeld aan een auo huren...

Lees meer

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden