emci.nl

Hoe kun je kinderen al vroeg voorbereiden op zwemles?

Geplaatst op

Veel ouders vragen zich af of ze hun kind thuis al voor kunnen bereiden voor zwemles. Het liefste heb je namelijk dat je zoon of dochter het zwemmen eenvoudig afgaat en dat zwemdiploma snel is behaald, zodat hij of zij in de zomermaanden lekker zelfstandig met vriendjes en vriendinnetjes na het zwembad kan. Heb je er als ouder invloed op of je kind zich lekker voelt in het water tijdens de zwemles? In deze blog geven we je een aantal tips hoe je kinderen al vanaf vroege leeftijd kunt voorbereiden op zwemles.

Babyzwemmen

Tegenwoordig zijn er steeds meer vaders en moeders die met hun baby gaan babyzwemmen. Tijdens het babyzwemmen leer je veel over het watervrij maken en blijven van je baby. Op een zeer speelse wijze krijgen baby’s te maken met water. Ze leren speelsgewijs om te gaan met water, iets dat niet alleen goed is voor de gezondheid, maar ook voor de motoriek. Voorbeelden van dingen die naar voren komen tijdens het babyzwemmen zijn met water druppelen, trappelen met de voetjes, ontspannen op het water drijven en met water druppelen op het hoofdje van je baby. Een betere voorbereiding op zwemles dan babyzwemmen is er eigenlijk niet.

Haren uitspoelen zonder washand voor het gezicht

Helaas komt het vaak voor dat ouders er bij hun kind voor kiezen om een washandje voor het gezicht te houden bij het uitspoelen van de haren. Op deze manier geef je kinderen de indruk dat water eng is, iets dat je kind mee kan nemen als het eenmaal begint met zwemles. Probeer je kind gewoon aan te leren de ogen dicht te houden bij het uitspoelen van de haren. Zo komt er geen shampoo in de ogen en voorkom je dat kinderen door het washandje bang worden voor water.

Spelen in bad en druppels water

Op vroege leeftijd kun je kinderen ook al laten wennen aan water door ze vaak in bad te laten gaan. Tijdens het badderen lekker spelen met eendjes, washandjes en het water, zodat je kind het leuk gaat vinden om in water te zijn. Probeer zelf ook af en toe wat druppels water op het gezichtje te laten vallen, zodat kinderen ook wennen aan water op het hoofdje. Hoe eerder je kind gewend is aan water, des te meer profijt hebben ze hier later van met zwemles.

Gerelateerde berichten

Auto huren in Rotterdam en met de boot naar Engeland of zonder auto naar Engeland?

Stel, je bent in Rotterdam en je droomt van een reis naar Engeland. Nu sta je voor de keuze: moet je een auto huren in Rotterdam en met de boot naar...

Lees meer

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden