Top 3 tips om een boot sneller te verkopen

Het is een groeiende trend in Nederland onder waterliefhebbers: wie het zich kan veroorloven, koopt graag een eigen jacht. Of het nu gaat om een eigen motorboot of een zeilschip, de verkoop van fraaie jachten en boten heeft de laatste jaren een behoorlijke vlucht genomen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je je boot juist verkopen wilt. Bijvoorbeeld om er een luxueuzer of sneller vaartuig voor terug te kopen. In dit blog geven we je de beste tips om je huidige boot snel te kunnen doorverkopen. Hoe pak je dat slim aan, het snel van de hand kunnen doen van je boot?

Kies voor bemiddeling door een expert

Het beste advies om je boot op korte termijn aan iemands andere te verkopen, is je boot verkopen bij Jachtmakelaar Kappers. Door een expert in te schakelen, een bootmakelaar dus, kun je je schip het snelste verkopen. Voordelig aan je boot verkopen bij Jachtmakelaar Kappers is dat je volledig ontzorgd wordt, omdat je de verkoop overlaat aan een specialist. Bootmakelaars en jachtmakelaars hebben een groot netwerk en weten hoe ze geïnteresseerden kunnen bereiken. Een interessant voordeel is ook dat een jachtmakelaar financieel het onderste uit de kan weet te halen. Je krijgt dus de best mogelijke verkoopprijs voor je boot!

Zorg voor een technisch en visueel goede verkoopstaat

Belangrijk voor het sneller verkopen van je motorboot of zeiljacht is de onderhoudsstaat. Zorg ervoor dat je boot technisch in een goede staat is. Repareer eventuele mankementen en defecten, voordat je je boot te koop zet. Vooral de motor, maar ook lampjes en natuurlijk het roer moeten in orde zijn. Los van de technische staat wil het oog natuurlijk ook wat. Zorg er daarom voor dat je vaartuig volledig schoon en fris is. Verwijder vlekken, smeer en troep, zodat je boot bij een bezichtiging op zijn best voor de dag komt. Een aanrader is ook om je boot een schilderbeurt te geven, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Time het verkoopmoment goed

Ten slotte is de timing van de verkoop van belang om je jacht snel te kunnen verkopen aan een gegadigde. Een goed verkoopmoment is na de winter. Veel vaarliefhebbers gaan namelijk in het voorjaar op zoek naar een boot, omdat het weer dan beter wordt. Gebruik voor de verkoop verschillende kanalen, zoals online-advertenties op verkoopsites of gedrukte advertenties in relevante tijdschriften. Eventueel kun je de foto’s door een professionele fotograaf laten maken.