emci.nl

Waarom is vissen zo populair?

Geplaatst op

Elk jaar gaan er miljoenen Nederlanders vissen. Of het nou met familie of vrienden is of alleen, er zijn enorm veel mensen die vissen in ons land. Nederland telt 2 miljoen sportvissers en heeft daarmee na de vier Scandinavische landen procentueel de meeste sportvissers (ruim 10% van de bevolking). In deze blog gaan we uitleggen waarom we zoveel vissers tellen in Nederland.

Een manier om te relaxen

Wanneer je aan het vissen bent bevindt je je altijd in een natuurlijke omgeving. Het is bewezen dat dichtbij natuur zijn helpt met het verminderen van stress en het kan ook zorgen voor een gelukkiger gevoel in het dagelijks leven. Je hoeft niet eens de ‘wildernis’ in om dit effect te hebben, het meertje bij jou op de hoek heeft dit effect ook. Maar je kan natuurlijk ook in de zee vissen, denk aan makreel vissen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken, dat bij het water in de buurt zijn relaxt maakt. Dit helpt met het verbeteren van je stemming en het is stressverminderend.

Toegankelijkheid

De populariteit van het vissen heeft ook veel te danken aan het feit, dat bijna iedereen er gewoon toegang tot heeft. Alleen is het in Nederland volgens de wet verplicht dat je een VISpas hebt, maar deze is best betaalbaar en voor €30 te verkrijgen. Naast deze VISpas is een hengel vaak ook niet duur, de gemiddelde prijs van een normale visuitrusting is €50. Dit maakt vissen een hele toegankelijke sport om te doen. Het maakt niet echt uit waar je bent in Nederland, want er is bijna altijd wel een meertje in de buurt waar je kan gaan vissen.

Meer gezondheidsvoordelen

Vissen staat bekend om de positieve werking op fysieke en mentale gezondheid. Ten eerste zorgt vissen ervoor dat je in de frisse lucht bent, dit helpt met het verlagen van je bloeddruk. Ook verhoogt buiten zijn de aanmaak van vitamine D in je lichaam, wat betekent dat je beter calcium absorbeert voor sterkere botten en tanden. Maar daarnaast is het nodig dat je je fysiek inspant op een of andere manier. Je moet vaak fietsen of lopen naar je favoriete vis spot, omdat deze 9 van de 10 keer niet te bereiken is met de auto. Je hebt het waarschijnlijk niet door tijdens het vissen, maar je bent behoorlijk actief. Niet verwonderlijk dus dat vissen populair is.

 

Gerelateerde berichten

Auto huren in Rotterdam en met de boot naar Engeland of zonder auto naar Engeland?

Stel, je bent in Rotterdam en je droomt van een reis naar Engeland. Nu sta je voor de keuze: moet je een auto huren in Rotterdam en met de boot naar...

Lees meer

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden