emci.nl

4 UITZONDERLIJKE VLAGGEN IN NEDERLAND

Geplaatst op

Nederland is een klein land, maar toch heeft elke provincie, gemeente, plaats en regio zijn eigen vlag! De meest bekende vlag van Nederland is natuurlijk de nationale vlag bestaande uit drie verticale banen in helder vermiljoen, helder wit en kobaltblauw. Er is echter een aantal bijzondere vlaggen dat je binnen de Nederlandse landsgrenzen kunt aantreffen. In deze blog noemen we er 4 die wij zelf erg bijzonder vinden en graag even willen benoemen.

1. DE VLAG VAN DE GEMEENTE LAREN

De gemeente Laren ligt in ’t Gooi in het zuidoosten van Noord-Holland. De vlag van Laren is een gouden S op een blauwe achtergrond. Waar deze S voor staat, is niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen gaan om een gestileerde L , een gestileerde paling uit de voormalige Zuiderzee of een Germaanse Rune.

2. DE VLAG VAN BONAIRE

Bonaire is een bijzondere gemeente binnen het koninkrijk. De vlag zit vol met mooie symboliek zoals een zwart kompas met vier gelijkzijdige driehoeken, wat staat voor een gelijkheid tussen de bewoners van het eiland, ongeacht de windstreek van herkomst. In het kompas tref je een zespuntige ster aan die symbool staat voor de zes oorspronkelijke dorpen op het eiland.

3. DE VLAG VAN GEMEENTE STEENWIJKERLAND

De gemeente heeft in 2003 een vlag aangenomen die maar weinig inbeeldingsvermogen en inspiratie heeft gekost. Op een witte achtergrond staat het gemeentelogo wat bestaat uit drie poppetjes, een groene krul en de naam van het dorp in een eenvoudig lettertype. Een gemiste kans aangezien het gemeentewapen meer kleur en symboliek uitdraagt.

4. DE VLAG VAN GEMEENTE NIEUWEGEIN

De vlag van de gemeente Nieuwegein in de provincie Utrecht is, net als de vlag van gemeente Steenwijkerland weinig inspirerend. De vlag bestaat uit een witte achtergrond met daarop twee letters N in de kleuren blauw (over de volledige hoogte en breedte) en rood (over de gehele breedte). Jammer, want het gemeentewapen van de gemeente is vele malen interessanter en bestaat uit een kasteel met 3 torens uitkijkend over het riviertje de Geine en een gouden kroon.

Gerelateerde berichten

Auto huren in Rotterdam en met de boot naar Engeland of zonder auto naar Engeland?

Stel, je bent in Rotterdam en je droomt van een reis naar Engeland. Nu sta je voor de keuze: moet je een auto huren in Rotterdam en met de boot naar...

Lees meer

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden