emci.nl

Bootverzekeringen vergelijken: wat verzeker je bij een boot?

Geplaatst op

Bootverzekeringen vergelijken is een belangrijke stap na het aanschaffen van een boot. Een boot is een kostbaar bezit en wordt niet voor niets een luxeproduct genoemd: het is veel geld waard en veel mensen dromen ervan ooit een eigen boot te kopen. Als het moment dan eindelijk daar is en de gedroomde boot voor je in de haven ligt, wil je wel dat die droom niet zomaar op de verkeerde manier in het water valt. Net als bij de meeste verzekeringen zijn er verschillende opties die de hoogte van de premie bepalen. En dat ligt natuurlijk heel erg aan het type boot dat je koopt.

Bootverzekeringen vergelijken: wat voor boot heb je?

Zodra bootverzekeringen vergelijken op je to-do-lijstje komt te staan, moet je vooral eerst kijken naar wat voor boot je hebt. De ene boot is de andere niet. En dan gaat het niet alleen om het merk. Een roeibootje, zeiljacht en een speedboot verschillen uiteraard enorm van elkaar. Daarnaast wordt bij het berekenen van de premie de grootte van de boot, de dagwaarde en het bouwjaar ook standaard meegenomen. Een kleine, oude boot gaat dus een heel andere premie opleveren dan een grote, nieuwe boot van dezelfde soort.

Bootverzekeringen vergelijken: heb je een motor in de boot?

Bootverzekeringen vergelijken kan net iets langer duren als je een boot hebt waar een motor in zit. Dan moet je namelijk ook weten wat het verbruik van de motor is, hoeveel pk hij aankan en wat voor motor het is: een binnenboordmotor of een ingebouwde motor. Het is dus makkelijker om die gegevens alvast op te schrijven, zodat je als je aan vergelijken gaat, ook weet wat er precies in de premie moet komen staan. Anders loop je het risico alsnog een globale schatting van de kosten te krijgen in plaats van het daadwerkelijke prijskaartje van je verzekering.

Bootverzekeringen vergelijken: waar vaart dat heen?

Nog iets om rekening mee te houden tijdens bootverzekeringen vergelijken is dat het uitmaakt voor de hoogte van je premie waar je met je boot gaat varen. Blijf je in Nederland of ben je van plan om verder Europa in te varen? Ook maakt het verschil waar je de boot laat dobberen als je er niet mee gaat varen. De kosten van de premie kunnen per haven zeer verschillend zijn.
En bedenk ook dat –net als bij een auto- er schadevrije jaren worden gerekend bij een boot. Als je dus al eerder brokken hebt gemaakt met je boot, zal je dat ook in de premiekosten gaan merken.

Meer vergelijken? Kijk op Zeker.com om meer te besparen op verzekeringen.

Gerelateerde berichten

Auto huren in Rotterdam en met de boot naar Engeland of zonder auto naar Engeland?

Stel, je bent in Rotterdam en je droomt van een reis naar Engeland. Nu sta je voor de keuze: moet je een auto huren in Rotterdam en met de boot naar...

Lees meer

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden