emci.nl

De 3 leukste musea over schepen of de scheepvaart in Nederland

Geplaatst op

Houd je van alles wat met schepen of de scheepvaart te maken heeft? Dan moet je zeker eens langs deze 3 musea in Nederland. Je kijkt je ogen uit en leert meer over alles wat met schepen te maken heeft. Ga bijvoorbeeld op een regenachtige dag niet naar de kust, maar bekijk al het moois lekker binnen. De onderstaande 3 musea bevinden zich verspreid over Nederland. Lees snel verder. 

Batavialand

Batavialand is een museum in Lelystad waar je teruggaat in de tijd om op een leuke en interactieve manier meer te leren en te zien over onder andere de VOC en de rol die het voor Nederland heeft gespeeld. Zo hebben ze het over verbindingen met land en water, polders, watermanagement, scheepsbouw en de handel via zee. 

Het scheepsvaartmuseum 

Als je van schepen houdt mag een bezoek aan het scheepsvaartmuseum niet ontbreken. Ontdek de Nederlandse maritieme geschiedenis en hoe dit tot op de dag van vandaag nog steeds een rol speelt. In het scheepsvaartmuseum zie je diverse schilderijen, scheepsmodellen, navigatiesystemen en wereldkaarten. Het is mogelijk om een interactieve tentoonstelling te volgen. 

Ark van Noach

Voor een bezoek aan de Ark van Noach kom je langs in Dordrecht en stap je aan boord in deze prachtige replica van het grootste houten schip ter wereld: de Ark van Noach. Ook binnen is het schip zo goed mogelijk nagemaakt, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe alle dieren en spullen in deze ark paste. Daarnaast leer je meer over de geschiedenis van de Ark van Noach en krijg je wetenschappelijke achtergrondinformatie. Er is een restaurant aanwezig en het schip is rolstoel toegankelijk. Leuk om eens heen te gaan met het gezin of gewoon lekker in je eentje! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden