emci.nl

De 4 meest succesvolle soorten schepen

Geplaatst op

Schepen zijn er in allerlei vormen en maten voor een tal van doeleinden. Er zijn echter bepaalde schepen die heel erg succesvol zijn en lange tijd op zee (hebben ge)varen. In dit blog willen we daarom graag een lijstje maken van de meest succesvolle soorten schepen door de eeuwen heen. Sommige schepen uit deze lijst had je misschien niet direct verwacht en andere zijn misschien een open deur. Lees snel verder om te zien welke schepen wij als de meest succesvolle beschouwen!

1. De kano

De kano is misschien niet het eerste schip of bootje waar je aan zou denken, maar het oorspronkelijke ontwerp van de kano is duizenden jaren oud. Het is immers een relatief eenvoudig te vervaardigen bootje maar desondanks toch uiterst effectief! De kano verdient daarom een échte plek in onze lijst met de meest succesvolle soorten schepen.

2. De klipper

De klipper was een echte snelheidsduivel in zijn tijd. Het waren bijzonder snelle schepen, eigenlijk de snelste soort die er in hun hoogtijdagen bestond. Daarom werd deze gezien als een echte must voor de scheepsvaart van die tijd. Je kunt nog steeds genieten van dit schipmodel. Zo kun je bijvoorbeeld bij een rondvaart doen op de Korevaer.

3. De tanker

Tankers zijn niet meer weg te denken in onze huidige economie. Er bestaat een goede infrastructuur in de meeste delen van de wereld vergeleken met, pak hem beet, honderd jaar geleden. Toch is het nog steeds zo dat het vervoeren van grote hoeveelheden materialen, spullen of halffabricaten het beste via het waterwegennetwerk loopt. Dit is nog steeds de meest efficiënte en goedkoopste manier van grote hoeveelheden goederentransport.

4. Het stoomschip

Het stoomschip is misschien een vreemde toevoeging aan de lijst. Zeker aangezien het eerste waar men in zo’n geval aan zal denken, het bekende verhaal van de Titanic is. Ondanks het ongeluk met dit schip zijn stoomschepen een enorm succesvol scheepstype geweest in met name de 19e en 20e eeuw.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden