emci.nl

Een boot onderhouden: 3 handige tips

Geplaatst op

Het is eindelijk zomer, en dat betekent erop uit met de boot! Of je nu dichtbij huis blijft of het hele land rondgaat, boot onderhoud is en blijft erg belangrijk. Heb jij je boot al zomerklaar gemaakt? Misschien is dit geen grote hobby van je, maar elke boot heeft jaarlijks onderhoud nodig. Hiermee voorkom je niet alleen vervelende defecten, maar word je vaarplezier ook vergroot. Wij zetten drie handige bootonderhoud tips op een rij. 

Het belangrijkste: motor onderhoud

Heeft je boot een tijd stilgelegen? Dan is het belangrijk om te checken of de motor nog wel helemaal naar behoren werkt. Het zou namelijk erg vervelend zijn als je motor na een tijdje niet meer werkt of niet meer wil starten. Heb je in de herfst al een uitgebreide check uitgevoerd? Dan hoef je nu alleen de filters te vervangen en de motorolie te verversen. Controleer ook altijd de v-snaren en zorg dat deze op spanning staan. Vervolgens controleer je nog even de koelvloeistof, de accu en het oliepeil en je bent klaar voor de zomer.

Boot schoonmaken

Na het checken van de motor zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gas- en elektriciteitsaansluitingen, maar kijk ook of er genoeg veiligheidsmiddelen aan boord zijn. Daarnaast is het wel zo fijn om de gehele boot een goede schoonmaakbeurt te geven voordat je ermee vertrekt. Begin met het schoonmaken van het dek en werk langzaam naar beneden. Op deze manier zorg je ervoor dat schoongemaakte delen van de boot niet weer vies worden. Gebruik de juiste reinigingsmiddelen en zorg voor de juiste dosering voor het beste resultaat.

Onderhoud vergeten? 

Ben je het onderhoud van je boot een lange tijd vergeten? Of vergt het onderhouden van de boot te veel tijd? Er zijn diverse bedrijven die een oude boot opruimen als je deze niet meer wilt onderhouden. Deze wordt dan voor jou naar de sloop gebracht. In sommige gevallen bevat de boot nog een aantal onderdelen in goede staat. Deze worden niet weggegooid, maar hergebruikt. Alle apparatuur, de motor en de mast worden verwijderd voor de sloop en eventueel gerepareerd. Als de boot nog van enige waarde is, kun je geld toe krijgen voor het slopen. Wil je je boot laten slopen? Op Bootsloperij.net vind je alle wetten en regels wat betreft het slopen van boten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden