emci.nl

Een dagje Giethoorn? Onze tips!

Geplaatst op

Op een vrije dag Giethoorn bezoeken is zeker een goed idee! Dit mooie en pittoreske dorpje staat bekend als ons eigen Venetië en dat is niet zo gek met alle schattige vaarroutes met ruim 170 houten bruggetjes! Giethoorn ligt in de provincie Overijssel in het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden. Giethoorn is niet alleen bekend bij ons eigen volk, maar veel toeristen weten deze idyllische plek ook zeker te vinden. Daarom raden we altijd aan zoveel mogelijk vooraf te reserveren. Niet alleen om gezellig en lekker te kunnen lunchen of dineren, maar zorg er ook voor dat je je boot huurt voor een heerlijke rondvaart Giethoorn

Loop, fiets en vaar door het dorpje

We raden je niet alleen aan om Giethoorn met de boot te verkennen, maar loop zeker ook langs alle smalle weggetjes en bruggetjes. Er is een prachtig wandel- en fietspad neergelegd, genaamd ‘Binnenpad’ die je mooi kunt volgen. Stap onderweg ook nog een toeristische en lokale winkels in en bewonder vooral al het moois wat je onderweg tegenkomt. 

18e en 19e eeuwse huizen 

We raden je aan om niet alleen naar de bruggen en de natuur te kijken in Giethoorn, maar zeker ook naar de huizen die je daar tegenkomt. Giethoorn bestaat uit allemaal kleine eilandjes die door 176 houten bruggetjes met elkaar worden verbonden. Op die eilandjes staan er (vooral) allemaal boerderijachtige huizen. Deze huizen met veelal rieten daken zijn in de 18e en 19e eeuw gebouwd. De huizen zijn het ook zeker waard om er even bij stil te staan.

Geniet ook zonder camera

Hoe aantrekkelijk het ook is om van al het moois dat je ziet een foto te maken, is het soms veel leuker om echt van het moment te genieten en de camera en/of telefoon soms even in je tas te laten zitten. Wil je nou wel echt foto’s hebben? Spreek dan met jezelf af hoevaak of hoelang je hebt om een foto te maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden