emci.nl

Het ideale dagje uit beleef je op een boot

Geplaatst op

In Nederland hebben we geleerd van het water om ons heen te houden. We hebben prachtige natuurgebieden met waterplassen, steden die bekend staan om hun grachten en de Noordzee. Daarom hebben we ook genoeg mogelijkheden om dagjes uit of evenementen te organiseren die te maken hebben met het water. In deze blog kijken we naar vier compleet verschillende uitjes in Nederland waarbij je op een boot zit.

Ontdek Amsterdam in een sloep

We beginnen natuurlijk met onze eigen hoofdstad. Amsterdam staat bekend om de prachtige grachten en bijbehorende grachtenpanden. De beste manier om deze te ervaren is dan ook op het water. Een sloep huren in Amsterdam kan bij verschillende bedrijven en is perfect voor kleine gezelschappen van 2 tot 4, maar ook voor grotere groepen. Het mooie hieraan is dat je zelf mag varen, ook al heb je geen vaarbewijs!

Midden in de natuur in de Biesbosch

Nationaal park de Biesbosch een natuurgebied tussen Dordrecht en Drimmelen en is ook ideaal om een dagje door te brengen op een boot. Van elektrische sloepen (fluisterbootjes) tot kano’s, er zijn mogelijkheden genoeg. Daarnaast is het natuurlijk een compleet andere omgeving dan het centrum van Amsterdam. Hier kun je bevers en veel soorten vogels spotten, of midden in het park ergens aanmeren om te wandelen of picknicken.

Skûtsjesilen in Friesland

Een van de mooiste dingen die Friesland te bieden heeft is de vele meren waar men regelmatig op zeilt. De zogenoemde skûtsjes zijn dan ook enorm populair als activiteit. Organisaties die deze zeilboten verhuren kunnen zorgen voor een fantastische dag op het water. Hoewel er altijd een ervaren schipper meegaat word je zelf met je gezelschap ook zeker aan het werk gezet! Van het hijsen van de zeilen tot het laten vieren van het zeil. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het heel hard werken of juist lekker ontspannen op de boot genieten.

Vissen op de Noordzee

Voor de mensen die het nog noordelijker zoeken dan Friesland en echt op open water willen varen is in Nederland ook nog genoeg te doen. Diverse bedrijven hebben boten beschikbaar voor vistochten op de Noordzee. Ga bijvoorbeeld een dagje vissen naar kabeljauw of zeebaars. Afhankelijk van het seizoen mag je diverse vissen naar binnen hengelen en aansluitend zelf bereiden en opeten. Hoewel dit populairder is onder mensen die al viservaring hebben is het zeker mogelijk om ook vislessen te krijgen tijdens zo’n dag!

Zo zie je maar dat er genoeg verschillende dingen te doen zijn op een boot, en dat allemaal in Nederland!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden