emci.nl

Hoe kies ik de beste verzekering?

Geplaatst op

Het kiezen van een verzekering is een persoonlijke aangelegenheid, dit wil niet zeggen dat er geen manieren zijn om de juiste verzekering voor je te vinden. In deze blog gaan we een beetje bijpraten over het maken van de juiste keuze. Wil jij weten hoe het zit? Lees dan snel verder.

Het kiezen van de juiste verzekering

Elke situatie van een individu wat betreft de zorgvraag is anders, daarom moet je ook altijd kiezen voor een zorgverzekering die bij je situatie past. Maar hoe doe je dat? Het belangrijkste is om te kijken naar wat je nodig hebt. Ben jij vaak ziek en heb jij chronische ziektes, dan is het belangrijk om een verzekeringspakket af te sluiten dat bij je past, dus dat veel aanvullende kosten dekt bijvoorbeeld. Ben je nou juist helemaal niet ziek en kun je wel met een basispakket af, natuurlijk wel even kijken of dat inderdaad geschikt is voor je, dan kun je beter kiezen voor deze laatste optie. Laat je informeren door je zorgverzekering /  zorgverzekeraar wat de opties zijn, zodat je een juiste keuze kan maken.

Autoverzekering kiezen

De ene verzekering is de andere niet. Elke verzekering verzekert weer voor andere doeleinden en situaties. Als je kiest voor een autoverzekering, dan moet je natuurlijk wel kiezen voor een verzekering die past bij jouw behoefte qua verzekering van je auto. Heb je een tweedehands auto, dan is misschien een basisverzekering prima, maar heb je een nieuwe auto, dan zou je liever gaan voor een allriskverzekering. De WA-verzekering is sowieso verplicht, maar je kunt overwegen om aanvullende pakketten te nemen. Laat je hier over informeren door je verzekeringsmaatschappij.

Meerdere verzekeringen onder één dak

We raden je aan als je verzekeringen gaat kiezen, dit bij één maatschappij te doen. Natuurlijk moet je wel even kijken wat de prijzen daarvan zijn, maar meestal kun je wel een korting krijgen als je bij een verzekeraar meerdere soorten verzekeringen afneemt. Daarnaast is er het voordeel van de overzichtelijkheid, wanneer we kiezen voor meerdere verzekeringen bij een verzekeraar. Zo weet je direct waar je staat en hoe het met je verzekering gesteld is. Eventuele aanpassingen zijn dan ook eenvoudig te maken. Wanneer je een loyale klant bent dan kan de verzekeringsmaatschappij ook verschillende voordelen aanbieden. Laat je vooral hierover over informeren.

 

Gerelateerde berichten

Auto huren in Rotterdam en met de boot naar Engeland of zonder auto naar Engeland?

Stel, je bent in Rotterdam en je droomt van een reis naar Engeland. Nu sta je voor de keuze: moet je een auto huren in Rotterdam en met de boot naar...

Lees meer

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden