emci.nl

Hoe kies ik de beste wetsuit?

Geplaatst op

Als je niet in de zomer surft, dan voel je in het water direct dat je aan wetsuites begint te denken. Brrr! Water van rond de 12 graden is geen aanrader zonder wetsuit. Wil je langer warm blijven en kunnen surfen? Dan raden we je een wetsuit aan. Maar hoe kies je de juiste? Lees snel verder.

Hoe werkt een wetsuit?

Het hele idee van een wetsuit is, dat er geen water tegen je lichaam komt waar het wetsuit zit. Op deze manier zal het water je minder sterk afkoelen en lichaamswarmte dus op peil. Jet zult minder snel de behoefte krijgen om te stoppen met surfen. Als je wetsuit niet goed afsluit, dan stroomt water langs je lichaam en heeft het kledingstuk geen effect. Kies dus de juiste maat.

Welke soorten wetsuits zijn er?

Er bestaan uiteenlopende wetsuits, vaak hebben ze lange of korte mouwen en broekspijpen. Je armen en benen worden dus wel of niet helemaal bedekt. Een wetsuit topje bestaat ook. Deze bedekt alles vanaf de taille naar boven. Dit type kan zowel lange als korte mouwen hebben. Wetsuits zijn gemaakt van neopreen kunststof en hebben vaak een dikte van 0,5mm-1,5mm. Verder bestaat er ook nog een wetsuitvest. Dit lijkt op een topje, maar het is dikker en heeft geen mouwen. Een volledig wetsuit is gemaakt van neorpreen en bedekt je hele lichaam, van je enkels tot polsen. Natuurlijk je gezicht niet. Diktes die bij deze suite voorkomen variëren van 2mm tot 9mm.

Accessoires voor bij een wetsuit

Bij een wetsuit kun je verschillende accessoires bestellen, zoals laarzen, een capuchon en handschoenen. Handig bij verschillende sporten om je handen en voeten te beschermen.

Waarom moet ik op letten als ik een wetsuit koop?

Het is slim om goed op te letten dat je wetsuit van een betere kwaliteit is. Deze zijn veel warmer en gaan een stuk langer mee. Bij het surfen is het erg fijn wanneer de rits op de achterkant zit, want je ligt namelijk op je buik op de plank. We raden aan om een wetsuit te kopen met lange mouwen. Zo verlies je minder warmte, bijvoorbeeld bij je polsen.

Wat betaal ik voor een wetsuit?

Surfen wetsuits variëren in prijs van 100 tot 600 dollar. Hoe beter de afdichtingen en hoe flexibeler het neopreen is, des te duurder het kledingstuk. Dit maakt het flexibeler, comfortabeler en het houdt je langer warm. Om te beginnen raden we te gaan voor een middenmoter.

Conclusie

Bij het kiezen van je wetsuit spelen er een aantal overwegingen een rol:

  • De dikte van het kledingstuk, hoe dikker hoe warmer
  • Hoe sluit het aan op mijn lichaam?
  • Welke soort heb ik nodig?
  • Sluit het niet goed aan dan blijf je niet warm en werkt het wetsuit niet.
  • Welke prijs wil ik er voor betalen?

Veel succes met het vinden van je ideale wetsuit!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden