emci.nl

Must-Visit Attracties in Rotterdam

Geplaatst op

Plan je een reis naar Rotterdam in de nabije toekomst? Lees dan eerst dit blog, waar we de leukste bezienswaardigheden van de stad bespreken.

De Kubuswoningen

Deze bijzondere woongebouwen zijn zo ontworpen dat ze op een bos lijken, waarbij elke eenheid een enkele boom voorstelt. Hoewel de meeste Kubuswoningen nog steeds bewoond zijn, is het mogelijk om te ervaren hoe het is om binnen hun schuine muren te leven door een bezoek te brengen aan het museum Kijk-Kubus.

Markthal

In 2014 werd de hypermoderne markthal van Rotterdam onthuld en is sindsdien een iconisch onderdeel van het stadslandschap van de stad geworden. Het plafond van de hal is voorzien van een gigantisch kunstwerk genaamd Hoorn van Overvloed en het interieur bevat tientallen kraampjes en winkels.

Euromast

De skyline van Rotterdam ervaren vanaf de Euromast is absoluut ongelooflijk, want deze 91 meter hoge toren kijkt direct uit op het moderne centrum van de stad. Er is ook een restaurant en een hotel binnen.

Kunsthal

In tegenstelling tot de meeste kunstmusea presenteert de Kunsthal slechts tijdelijke tentoonstellingen en heeft ze geen vaste collectie. Dit betekent dat de inhoud voortdurend verandert en dat het museum zich kan richten op vernieuwende, vernieuwende of ondergewaardeerde kunstwerken.

SS Rotterdam

De SS Rotterdam is een van de mooiste cruiseschepen ooit gebouwd en begon als een trans-Atlantisch zeeschip voordat het werd omgebouwd tot een recreatieschip. Tegenwoordig ligt het schip permanent aangemeerd in de Rotterdamse haven en bevat het een hotel, diverse restaurants en een bezoekerscentrum.

Erasmusbrug

Deze prachtige hangbrug verbindt de noordelijke en zuidelijke Maasoever van de Maas in het centrum van Rotterdam. Veel Rotterdammers noemen de brug de Zwan vanwege het unieke, schuin aflopende ontwerp.

Witte Huis

Het Witte Huis in Rotterdam was een van de eerste hoogbouw in Europa en was een van de weinige gebouwen in het centrum van de stad die de Duitse luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Het gebouw is momenteel beschermd als rijksmonument en is ontworpen volgens de Art Nouveau-normen.

Rondvaart op het water

Wil je de mooiste gebouwen zien die langs het water staan? Dan kun je beste een rondvaart in Rotterdam boeken. Via bijvoorbeeld Gemini Partyschepen boek je eenvoudig een bootvaart in Rotterdam tegen een scherpe prijs.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden