emci.nl

Pakketten versturen over zee: hoe werkt dat?

Geplaatst op

We willen je helpen om te besparen op de kosten als het gaat om het versturen van pakketten. Hoe je dat kunt doen gaan we je vertellen in deze blog. Lees dus snel verder, want wie wil er nu niet minder betalen voor hetzelfde. Zeker ondernemers hebben hier oren naar! 

Bagage en huisraad versturen

Wanneer je met de boot een eind gaat varen voor de vakantie, dan heb je een beperkte ruimte. Nu kan het zo zijn dat je alvast wat naar de vakantiebestemming wilt sturen. Een deel van de bagage bijvoorbeeld. Het is bij bedrijven gemakkelijk om aan te geven hoeveel ruimte je nodig hebt in het ruim. Dat scheelt een boel tijdens de vaart! Schepen zijn voor deze particuliere vervoersstroom een vaak gekozen middel. Het is zelfs mogelijk om met een schip te verhuizen. Als je bijvoorbeeld gaat emigreren is dit een zeer goede optie om al het huisraad over te brengen.

Zakelijk versturen

Een groot deel van de kosten voor veel ondernemingen gaat over het versturen van goederen. Dat kan echt een stuk minder. Zeker wanneer je bedenkt dat er ook zakelijke afspraken te maken zijn met ondernemingen die de prijs nog meer drukken. Verzendkosten voor een pakket of ander verzendmedium spelen dus een grote rol, maar hierover kan ook onderhandeld worden.

Hoe versturen mensen vaak een pakket?

Er zijn grofweg drie manieren om een pakket te versturen. We nemen ze met je door:

 

  • Eentje is het versturen van een pakje over de weg. In een bestelbusje of vrachtwagen. Dit is doorgaans binnen enkele uren of dagen bij de ontvanger. Het is mogelijk om een code te vragen van de vervoerder, dan kun je zien waar het pakje is in het systeem (ontvangstcentrum of dichtstbijzijnde postkantoor).
  • De tweede manier is via het vliegtuig. Luchtpost is doorgaans niet heel goedkoop. Voor een grootschalige distributie wordt deze methode doorgaans wat minder gebruikt.
  • Een derde manier die we kunnen aanwijzen is verzending via een schip. Wanneer je een product verstuurt naar Amerika, of andersom, dan is dit natuurlijk langer onderweg, dan met een vliegtuig. Dat kan enkele weken duren. Maar met een beetje geduld en een goede planning valt het allemaal wel te overzien. Het belangrijkste is het, dat een bedrijf communiceert over de levertijd, dan weet iedereen waar hij aan toe is. Het hangt ook af van de aard van een product. Een auto verstuur je beter met een schip of vrachtauto, dan met een vliegtuig. Sommige mensen halen hun auto uit de VS, omdat deze dan exclusief is en alleen daar gemaakt wordt.

    Kijk welke vervoersmethode het beste is voor jouw situatie. Blijf ons volgen. We blijven je informeren met blogs.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden