emci.nl

Wat komt er kijken bij het hebben van een jacht?

Geplaatst op

Veel mensen hou ervan om te varen. En een jacht is dan het summum natuurlijk. In deze blog gaan we je vertellen hoe je een jacht kunt onderhouden. Het is best wel specialistisch werk, wanneer je dit wilt uitbesteden raden we je yachtcleaninginternational.nl aan. Ze zijn de experts op het gebied van het onderhouden van jachten.

Gebruik en onderhoud 

Nederland is een Waterland waarbij het varen een grote rol speelt. Waarmee kun je dat nou het allermooiste doen dan met een jacht. De afmetingen zijn vaak groot en de inrichting is luxe. Een ideale boot om mee op vakantie te gaan. Zo’n boot kost natuurlijk behoorlijk wat en ook het onderhoud is niet goedkoop. In het eerste jaar moet je zo’n 2% van de aanschafprijs rekenen voor onderhoud, na 10 jaar is dit ongeveer 7%.

Plek om aan te meren

Wanneer je een boot hebt, dan wil je varen en aanmeren op een goede plek. Dit is dan vaak ook de vakantielocatie. Je kunt ook langs meerdere locaties gaan om zo de variatie op te zoeken. Een soort caravan, maar dan op het water. De plek kost geld. In Monaco aanmeren kost je al gauw € 30.000 per jaar. Maar een jacht is dan ook echt een elite dingetje.

Stelling

Wanneer het zomerseizoen voorbij is, dan doe je er goed aan je jacht in een stalling te zetten voor de winter. Gespecialiseerde bedrijven hebben zich hierop toegelegd. Tijdens zo’n periode is het ook de uitgelezen kans om onderhoud te plegen, zoals herstelwerkzaamheden of het oppoetsen van de laklaag. Tijdig onderhoud plegen voorkomt zouterosie en schade aan de lak door UV-licht.

Conclusie 

Een jacht is een schitterend ding om te hebben, maar het kost behoorlijk wat. Daardoor blijft het een elite object om te verzetten. Natuurlijk kun je ook een jacht huren of op vakantie gaan met een jacht samen met iemand die er een heeft. Een alternatief voor de jacht is een cruiseschip. En natuurlijk ook een kleine bootje aanschaffen wanneer je echt helemaal verzot bent op varen. Nederland is een Waterland en daar kun je dus goed uit de voeten met een boot of jacht.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden