emci.nl

Wat komt er kijken bij het slopen van een schip?

Geplaatst op

Een schip gaat jarenlang mee, als het niet tientallen jaren zijn. Het is een vervoersmiddel voor goederen bijvoorbeeld en is dan ook een belangrijk deel van je leven wanneer je er een bezit. Wanneer je een schip hebt is het natuurlijk belangrijk om hier goed voor te zorgen en de juiste onderhoud te plegen, maar soms is het schip al zo ver heen dat je het ook kan gaan laten slopen. Zit er bijvoorbeeld al een vierde nieuwe motor in en laat het schip ook op andere vlakken gebreken zien? Lees dan vooral mee.

Het hozen en lichten van een schip

Wanneer een schip onder water is gelopen, is het van belang om te zorgen dat je het eerst hoost. Dit houdt in dat je het water uit het schip gaat halen zodat je daarna met het schip aan de slag kan en het bijvoorbeeld uit het water kan gaan lichten. Dit zijn belangrijke stappen om te maken want dit kan op verschillende manieren gebeuren. Zo kan je het uit het water laten tillen, maar kan je ook een droogdok gebruiken. Deze tweede manier komt echter niet zo vaak voor bij het zinken van een schip maar wel wanneer er bijvoorbeeld aan gewerkt moet worden.  

Het slopen kan beginnen

Als het schip uit het water is gehaald dan kan het slopen beginnen. Dit betekent dat het uit elkaar halen mag gaan beginnen en dan worden er vaak eerst de bruikbare dingen uit gehaald. Een schip slopen is niet zo makkelijk te doen, hier moet je dan ook een goed bedrijf voor inschakelen. Er moet een ophaaldienst zijn om het schip te vervoeren en dat moet over het algemeen snel ter plaatse komen omdat het anders in de weg ligt.

Ga voor een duidelijk plan van aanpak

Het is belangrijk om te gaan voor een bedrijf met een duidelijk plan van aanpak. Scheepsloperij is namelijk geen branche waar je makkelijk in komt en het is dan ook belangrijk dat je met het juiste bedrijf in zee gaat om te zorgen dat het allemaal op de juiste manier gebeurt. Zo kan er ook veel worden gerecycled en zijn er ook bedrijven die milieuvriendelijk aan de slag gaan. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden