emci.nl

Wat moet ik meenemen als ik ga zeevissen?

Geplaatst op

Enkele dingen moet je echt meenemen als je gaat zeevissen. Dan is de vangst een stuk groter. Ook het vissen zelf gaat met de juiste middelen een stuk lekkerder. In Nederland kun je natuurlijk op veel plekken vissen en misschien heb je wel een favoriete en kun je niet wachten om te beginnen. Daarom snel een blog over de spullen die je mee moeten nemen als je gaat zeevissen.

De zeevislijst

Vergeet de belangrijke dingen niet mee te nemen. We geven je hieronder en lijst waarmee je uit de voeten kunt:

  • Koop een zeeviswerphengel waarmee je een flink eind kunt gooien vanaf het strand. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanaf een boot te vissen. Veel mensen huren een boot en gooien van daaruit hun hengel de golven in.
  • Juiste molen kopen is belangrijk want het gooien is ver en het binnenhalen moet snel. Een zeemolen is daar speciaal op gebouwd. Het zoute water heeft invloed op je materiaal, daarom moet je ook spullen kopen die tegen het zoute water kunnen.
  • Koop verschillende diktes van lijnen voor de verschillende soorten vissen die je wilt vangen:

35 mm: zeebars, platvis en wijting.

  • Lood van 125 of 150 gram
  • Paternoster: drie haken aan drie kleine zijlijntjes
  • Aas moet je meenemen om zeebaars, gul en kabeljauw te kunnen vangen. Neem voldoende mee, zodat je niet komt te zitten wanneer je aas van de haak valt. Je kunt goed vissen met pieren en stukken vis.

Genoeg spullen meenemen

Tijdens het vissen kunnen er nog wel eens wat spullen verloren gaan. Dan moet je zeker reservemateriaal meenemen. Extra lood, lijnen en zo voort. Wanneer je dol op vis bent en je haalt een smakelijke uit de zee, dan is een fileermes ook geen overbodige luxe.

Een boothuren

Kijk je kunt vanaf het strand een werphengel in de zee gooien en lekker vangen, maar met een boot het ruime sop op is toch ook wel heel leuk en avontuurlijk. Je beleeft het vissen dan op een heel andere manier.

Conclusie

Zeevissen lijkt heel erg op niet-zeevissen, maar het materiaal is anders. Vaak is het robuuster, reageert het sneller en kan het tegen zout water. Neem voldoende materiaal mee, want de zee is soms grillig en weet je dikwijls aardig wat spullen afhandig te maken.

Meer leren?

Varen op een boot in Amsterdam, wat zijn daarvoor de regels. Laatste nieuws over jachten vind je bij ons. Check onze leuke blogs!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden