emci.nl

Welke accessoires heb ik nodig voor mijn boot?

Geplaatst op

Bij het aankopen van een boot komt veel kijken. Want beschik je al over alle onderdelen? Daarom is het goed om bij de aanschaf van een boot goed te inventariseren wat je nodig hebt. Zo weet je gelijk of je beschikt over alle benodigdheden om het water op te gaan. Laat je bijvoorbeeld de boot in het water, mee naar huis of breng je deze naar een opslag? Een boot vervoeren is ook een aparte klus. Zorg dat je alle boottrailer onderdelen in huis hebt om je boot overal naartoe te vervoeren.

 

Boot kopen

De eerste stap is natuurlijk een boot kopen. De vervolgstappen om de beste accessoires te kopen kun je hierop afstemmen. Want waar ga je precies rekening mee houden als je een boot gaat kopen? Het is dan goed om bij jezelf na te gaan wat je ermee wilt gaan doen. Ga je tochtjes in de buurt varen of wil je juist door heel Nederland kunnen varen? Een boot kopen doe je het liefst een keer. Denk daarom goed na over de wensen en of de boot hierbij past voor op de lange termijn.

 

Boottrailer aanschaffen

Met een eigen boottrailer ben je een stuk flexibeler. Je kan zo met je boot naar je gewenste vaargebied rijen om daar een stukje te gaan varen. Wanneer je besluit om veel in de buurt te blijven dan kun je afwegen om te gaan voor een lokale bootstalling. Je laat je boot dan achter bij een stalling en dan hoef je vervolgens geen moeite te doen om deze steeds weer mee naar huis te nemen. Neem dus alleen een boottrailer als je besluit om de boot weer mee naar huis te nemen en op meerdere locaties te gaan varen.

 

Motor keuzes

We maken bij boten onderscheid tussen twee soorten motors. Een binnen- en een buitenboordmotor. Een buitenboordmotor is in veel gevallen een stuk voordeliger in de aanschaf. In sommige gevallen moet je deze twee los van elkaar kopen. Je moet hierbij goed opletten of de kracht van de motor past bij jouw type boot. Elke motor heeft een bepaald draaggewicht. Daarnaast moet je goed kijken of de eigenschappen van de motor passen bij het type boot dat je hebt aangeschaft.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden