emci.nl

Welke vakantieganger past het best bij jou?

Geplaatst op

Ieder persoon is uniek en kent zijn of haar eigen voorkeuren en behoeften. Eén behoefte is daarentegen voor velen hetzelfde, namelijk: vakantie. Men kijkt het hele jaar uit naar zijn of haar vakantieperiode waarin je eindelijk kunt doen wat je het leukst vindt. Toch geven mensen zeer verschillende invullingen aan hun vakantie. De een vindt het namelijk heerlijk om dagen op het strand door te brengen, terwijl de ander liever de wandelschoenen aantrekt en de bergen verkent. In dit blog geven we je een overzicht van de mogelijkheden die er allemaal zijn om je vakantie vorm te geven. Lig je bijvoorbeeld ieder jaar aan het strand maar lijkt een ander soort vakantie je ook wel leuk? Kom er in dit blog achter welke andere vakanties er nog meer bij jou passen. 

Kamperen

Back tot he basics. Kamperen is nog altijd een zeer populaire manier om vakantie te houden en heerlijk tot rust te komen in de prachtige natuur. Bovendien kun je door middel van kamperen zowel genieten van rust als van avontuur. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen in de Ardennen kun je talloze wandelingen of fietsroutes afleggen, maar ook heerlijk aan de vele meren liggen. Een kampeervakantie vergt wel enige voorbereiding. Zo moet je voordat je op vakantie gaat, zorgen dat je alle belangrijke benodigdheden hebt en is het verstandig om de omgeving op voorhand te analyseren. 

Zonvakantie

Ben je een echte liefhebber van de zon en spendeer je jouw vakantie het liefst op het strand? Dan zijn landen zoals Spanje, Italië, Curaçao en Kaapverdië uitermate geschikt. In de zomermaanden is de kans op regen hier zeer klein en lopen de temperaturen op tot 35 graden Celsius. Bovendien zijn er ontelbaar veel hotels en appartementencomplexen gevestigd aan de kust, waardoor je bij veel reisbureaus een geheel verzorgde reis kunt boeken. Op die manier zijn de voorbereidingen ook zeer beperkt en hoef je eigenlijk alleen je koffer in te pakken. 

Cruise

Vakanties op grote cruiseschepen zijn eveneens zeer populair onder stelletjes en avontuurlijke reizigers. Een cruise vaart vaak langs verschillende landen en mooie kustgebieden waar je een aantal dagen kunt verblijven om vervolgens weer verder te varen. De cruiseschepen zijn bovendien voorzien van alle luxe en gemakken. Een zeer bekende cruise is de Caribbean cruise. Hierbij verken je op een bijzondere manier de Caribbean.

Stedentrip

Houd je meer van cultuur en heb je geen moeite met een wat drukkere omgeving tijdens je vakantie? Dan zijn stedentrips zeer geschikt. Met name oude steden als Rome en Berlijn zijn voorzien van vele bezienswaardigheden, waardoor je eenvoudig een aantal weken zoet bent. Bovendien bevatten de grote steden veel hotels en zijn er vaak reisgidsen die je tegen betaling de stad laten verkennen. 

Gerelateerde berichten

Waarom op vakantie gaan met de bus?

Het is erg leuk om op vakantie te gaan. Dat is iets waar de meeste mensen het zeker mee eens zullen zijn. Echter, het is wel van belang dat je een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden