emci.nl

Een gezonken boot

Geplaatst op

Elke boot zal door de bouw en de lucht die in de boot zit blijven drijven op het water waardoor je met de boot kan varen. Op het moment dat er echter een verandering plaatsvindt in de verhoudingen binnen de boot kan het zijn dat je boot van een drijvend voorwerp verandert in een gezonken boot. De oorzaak kan schade onder het wateroppervlakte zijn of omdat de boot gekapseisd is maar wat de oorzaak ook is, het eerste doel zal zijn om de boot weer boven water te krijgen. Via gezonken-boot.nl kan je een inschatting krijgen hoe dit in zijn werk gaat.

Verantwoordelijk

Een eigenaar van de boot is ten alle tijden verantwoordelijk voor het afvoeren van een gezonken boot. Of hij dit nu zelf doet of laat doen, het is zaak dat dit snel gebeurt omdat een boot vaak stoffen bevat die schadelijk zijn voor het milieu. Omdat veel eigenaren tegen de kosten van het bergen van een gestolen boot opzien en omdat ze de kosten niet vinden opwegen tegen het eventuele gevaar, zie je dat er vaak gekozen wordt om een boot al dan niet half gezonken ergens achter te laten. 

Boot, Poort, Pier, Bodenmeer, Zwitserland, Water

Boot niet geregistreerd

Bij het RDW is het verplicht om een boot die harder dan 20 km per uur kan en korter is dan 20 meter, te registreren. Er zijn echter voldoende boten die niet aan deze voorwaarden voldoen en daarom niet geregistreerd hoeven te worden. Vaak is het dan ook moeilijk om de eigenaar te achterhalen, waardoor het achterlaten van een boot vaker voorkomt. Veel waterschappen hebben dan ook een meldpunt om door te geven als een boot (half)gezonken is die niet geregistreerd staat. 

Boot, Boog, Water, Houten, Houten Boot, Retro, Vintage

Afvoeren van een gezonken boot

Omdat het afvoeren van een gezonken boot een specialistisch werk is, is het goed om hiervoor de juiste partij te benaderen. Door het gebruik van de juiste hulpmiddelen is het mogelijk om de boot snel uit het water te krijgen of in ieder geval ver genoeg uit het water om deze te kunnen tillen met behulp van een kraan. Vaak kan dit binnen één of twee dagen na de melding al waardoor de schade aan het milieu beperkt blijft en je op de juiste manier de boot kan afvoeren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag interessante onderwerpen met je door. Lees snel onze leuke blogs!

Contactgegevens

Via info @ emci.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden